01.01.2013

SNADDERKAKER


La ut bilde av snadderkaker på instagram som jeg laget lillejulaften. Lovte å dele oppskrift, men dagene har gått litt ifra meg, så her kommer oppskriften litt på etterskudd. 
Dette er jo ikke noen typiske julekaker, så disse er like greie å lage året rundt:)

SNADDERKAKER

500 gram malte mandler
500 gram melis                       Blandes sammen etterhvert
7-8 stivpiskede eggehviter

Bruk en teskje til å legge deigen på et stekebrett med bakepapir. Legges i klatter.

Kakene stekes på 175 grader i 10-12 minutter.

1,5 dl fløte
250 gram sukker        Kokes og røres godt.
Tilsett deretter 1 eggeplomme. Kokes såvidt på svak varme, og avkjøles etterpå!

350 gram smør røres mykt oppi den avkjølte kremen. Røres godt! 
2,5 ts vaniljesukker tilsettes.

Den gule kremen fordeles ut på kakene med en skje. 

Legg kakene i en boks med bakepapir mellom, og sett de i frysen (hadde mine i frysen ca. en dag). Kakene skal være frossne når de tas opp igjen. 

1/4 pakke delfiafett
2 plater lys kokesjokolade
Smelt delfiafettet i en gryte, og legg en bolle med sjokoladen over slik at den smeltes.

Nå skal de frossne kakene dyppes i sjokolade (kun den gule kremen).

Så setter du kakene inn i frysen igjen, og der skal de oppbevares. Ta de ut ca. 5 min før servering:)



1 kommentar:

  1. Å så deilig..! Nam nam.. Denne oppskriften skal jeg jaggu finne frem når nyttårsforsettet om å bli sunnere er glemt.. hehe.. Tusen takk for at du deler :)

    SvarSlett

Kjekt hvis du gjerne vil kommentere:) Setter stor pris på det!