07.02.2013

HERLIG FISKESUPPE


Iforigår laget jeg hjemmelaget fiskesuppe. Greit å prøve ut noe nytt, istedenfor pose-supper hele tiden. Når man lager mat fra bunn av selv, velger man selv hva man vil putte oppi maten, og dermed blir det fort litt sunnere enn vanlig "ferdig-mat".

Jeg tok utgangspunkt i en oppskrift fra Trines matblogg, men har sløyfet endel og gjort det bittelitt annerledes. Tenkte derfor å dele oppskriften med dere.

1 løk, finhakket
1 dl kremfløte
100 g smør
200 g fisk
1 gulrot, i lange tynne staver
1 liten purre, i strimler
7 dl vann
1 fiskebuljong
2 ss hakket frisk basilikum
2 ss hakket frisk gressløk
2 ss hakket frisk persille
Salg og pepper etter behov

Surr løken i litt smør i en gryte. Når løken er blank tilsetter du gulrot, purre og  vann (lunkent/varmt). Så tar du oppi fiskebuljongen og lar det koke til grønnsakene er nesten møre. Ca. 8-10 minutter.

Finn en liten kjele og tilsett kremfløten. La denne få et lite oppkok, og tilsett smøret. Smøret skal røres inn, uten at det koker. Bland dette oppi grønnsaksgryta og tilsett fiskebitene. La det koke i ca. 8-10 minutter, og tilsett urtene og krydder mot slutten.

Server gjerne med ferskt brød!
Fiin torsdag til deg som titter innom:)

1 kommentar:

 1. Hei Michelle!

  Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

  Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett. Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.

  For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Ha en fin dag!

  Vennlig hilsen,
  Elin
  Alleoppskrifter.no

  SvarSlett

Kjekt hvis du gjerne vil kommentere:) Setter stor pris på det!